Remmenservice

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk?

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren.

  • Welke soorten remschijven zijn er?
  • Wanneer moet u remschijven en/of remblokken laten vervangen?
  • Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!
  • Wat zijn de kosten voor het vervangen van remschijven?
  • Garantie.

Slijtage aan de remmen is moeilijk op tijd te signaleren. Het slijten gaat heel geleidelijk, uw remweg wordt ongemerkt steeds langer en bij een noodstop wordt pas duidelijk dat u een probleem hebt. Gelukkig waarschuwt in de meeste auto's een indicatielampje op het dashboard voor remproblemen. Maar u kunt ook op andere manieren zelf slijtage aan uw remmen bemerken.

Een schurend geluid duidt vaak op versleten remvoering of -blokken. Wanneer het remvloeistofniveau gedaald is, kan dat tevens een indicatie zijn van een lekkende hoofdremcylinder of remcylinder. Wanneer u uw remmen regelmatig laat controleren, kunt u pas echt zeker zijn van uw remmen. Dit is niet alleen beter voor uw veiligheid, maar het kan ook veel geld besparen. Want te lang doorrijden met versleten remblokken kan extreme remslijtage veroorzaken, zodat deze vervangen moeten worden. Dat is een onnodige extra kosten post die u eenvoudig kunt vermijden. Ons advies: laat om 10.000 km uw remmen controleren en om de 2 jaar de remvloeistof van uw remsysteem vervangen.

Welke soorten remschijven zijn er?

Er zijn twee soorten remschijven; de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen. Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze variant.

Wanneer moet u remschijven en/of remblokken laten vervangen?

Slijtage komt voor bij zowel massieve- als geventileerde schijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om uw remmen te laten controleren. Net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen, het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen. Als uw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven.

Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!

Wanneer de conditie van uw remschijven te slecht is, moet u ze laten vervangen. Remschijven worden altijd zowel links als rechts vervangen. oor optimale werking van de remmen monteren wij tegelijk nieuwe remblokken. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van remschijven?

AutoFirst Verlaan werkt met A-kwaliteit onderdelen, zoals Brembo en Bosch. Wij maken vooraf een scherpe gegarandeerde prijsopgave voor het vervangen van de remschijven. Mocht onze monteur tijdens de reparatie op andere gebreken stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op. Pas na uw toestemming voeren wij extra reparaties uit. Klik hier om direct een offerte voor de remblokken of remblokken met remschijven op te vragen.

Garantie.

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel, daarom is AutoFirst Verlaan aangesloten bij de BOVAG en RDW-erkend. Wij garanderen value for money en geven bovendien drie maanden garantie op alle reparaties, inclusief werkplaatstarief en onderdelen. Snel een afspraak en snel weer onderweg!

Klik op menu "Onderhoud" voor al onze garagediensten.

AutoFirst Verlaan. Uw auto op de 1e plaats.

  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Verlaan Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Klik hier voor de AutoFirst Verlaan mobiliteitsgarantie

 

 

Lees meer
Bovag garantie

Uw garage

Bekijk alle garagediensten van AutoFirst Verlaan

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto APK keuren bij AutoFirst Verlaan

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk alle occasions van AutoFirst Verlaan

Lees meer